Vem är Nordskribenten

Vem är Nordskribenten?

”Det här är livet”

Företaget Nordskribenten ägs och drivs av Anna Bergström som försöker fånga dagen och leva livet. Kanske är jag präglad av den anda som rådde i min småländska barndomsbygd där en av Sveriges största rockfestivaler växte fram. Där vi byggde en slalombacke från vattentornet med en egen lokaltillverkad lift och åkte som tok de få veckor vi hade snö. Så varför skulle man inte kunna flytta till en liten by i Norrbottens inland och livnära sig som frilansskribent? Eller totalrenovera en norrbottnisk gammal timring till vårt alldeles egna drömhus på älvbrinken?

Över 20 år som frilans

Jag har bott i denna landsände sedan 1994 och drivit eget företag sedan 1996. I mitt arbete utgår jag från den aktiva byn Svartlå som är min källa till energi och rekreation. Här är mer än 10 procent av invånarna egna företagare och vi har skola, förskola, fritids, matservering och företagshotell i egen regi. Från min balkong på företagshotellet Tanken kan jag höra mina barn leka, jag skymtar älven mellan trädkronorna åt ena hållet och har en stig som leder rakt upp i skog och berg åt andra hållet. Det är en fantastisk kontrast och pulssänkare till det ibland hektiska mediatempo som jag fortfarande omger mig med efter mina över 20 år som frilans.

Slalom, pimpelfiske och revy

Och när jag inte jobbar, grillar en korv, åker bob med barnen, kastar mig ut i Storklintens pister eller cruisar med båten på Lule älv, ja, då kan ni hitta mig ömsom på scenen, ömsom bakom tangentbordet i Haradsrevyn.